درمان کمر درد
درمان کمر درد
درمان کمر درد: کمر درد یکی از بیماری های شایع در بین عموم افراد و شایع ترین علت ناتوانی است؛ تا ۹۰ درصد از مردم در زمانی از زندگی خود کمر درد را تجربه خواهند کرد . مشخص کردن علت کالبدشناختی خاص اغلب سخت است؛ فقط درصد کمی از بیماران یک علت زمینه ای قابل تشخیص دارند .
سبب شناسی و پاتوفیزیولوژی
مشکل است که بتوان علت آناتومیک خاص کمر درد را معین ساخت و تنها درصد کوچکی از بیماران علت زمینه ای قابل کشف دارند . طی یک سابقه و معاینه بدنی درصد کمی از بیماران مبتلا به شرایط جدی که احتیاج به ارزیابی بیشتری دارند قابل کشف هستند . در حدود نیمی از زنان در طی دوران حاملگی کمر درد رخ می دهد .
تشخیص افتراقی کمر درد
- کشیدگی پشت
- فتق حاد دیسک
- استئوآرتریت
- استنوز مهره ای
- اسپوندیلولیستزیس
- اسپوندیلیت انکیلوزان
- عفونت
- بدخیمی
- درد ارجاعی از سایر سیستم های بدنی
تظاهرات بالینی کمر درد
از بیماران باید در مورد علائم زمینه ای و وجود درد شبانه، درد استخوان یا سفتی صبحگاهی سوال شد .
از بیماران باید درباره وقوع درد احشایی علائمی مانند کرختی، ضعف، درد ارجاعی و اختلال عملکرد شانه یا روده سوال کرد .
همچنین مهم است که درباره خصوصیات و شدت درد، سابقه ضربه، درمان قبلی و میزان تاثیر آن و تاثیر عملکردی درد بر روی شغل بیمار و فعالیت های روزانه او جویا شویم .
علائم خطر، شامل سن بالای 50 سال، تب، کاهش وزن، اختلال عملکردی شانه / روده است .
تشخیص بیماری کمر درد
- معاینه عصبی کامل جهت ارزیابی رفلکس های عمقی تاندون، احساس، و قدرت عضلانی
- CBC، ESR و سایر آزمایشات خاص همانگونه که طی ارزیابی بالینی لزوم می یابد باید انجام گیرند .
- رادیوگرافی ساده به ندرت در ارزیابی اولیه کمر درد مفید است .
- مشخص گردیده است که MRI و CT در توصیف اشکالات در بیماران بدون علامت مفید است بدین ترتیب یافته های مثبت در بیماران مبتلا به کمر درد اغلب از اهمیت بالینی مشکوکی برخوردار است این مطالعات باید در بیماران مبتلا به تشدید نقائص عصبی یا مشکوک به علت سیستمیک کمر درد مانند عفونت یا نئوپلاسم در نظر گرفته شود .
درمان کمر درد
برای بیماران مبتلا به درد ریشه عصبی 2 – 3 روز استراحت در بستر در وضعیت خوابیده به پشت توصیه می شود . برای بیماران بدون درد عصبی تنظیم فعالیت بهتر است .
برای کاهش اسپاسم عضله و تسکین درد از گرمای سطحی می توان استفاده کرد . برای مسکن از سونوگرافی اولتراسوند می توان استفاده کرد که سبب کش آمدن طول لیگامان ها و تاندون های اطراف مفصل می شود .
در آسیب های عضلانی – اسکلتی حاد می توان برای تسکین درد و کم کردن ورم از کیسه های سرد استفاده کرد . برنامه های ورزشی که کاهش وزن را تسهیل کرده و تنه را قوی نماید و سبب کش آمدن شود مفید ترین روش در کاهش کمر درد است .
بیمارانی که مشکوک به ضایعات ناحیه دم اسبی هستند . نقائص عصبی پیشرونده داشته یا درد بدون پاسخ درمانی دارند باید بررسی از جهت جراحی شوند .
سایر روش های درمان کمر درد
- درمان دارویی
- اصلاح تغذیه و سبک زندگی
- طب سوزنی و طب فشاری
- نوربیوفیدبک
- بلوک عصبی
- جراحی
نتیجه گیری
سعی کنید در صورت امکان از انجام برخی فعالیت ها که موجب درد در این ناحیه می شود اجتناب ورزید و یا اینکه حرکات کمر را به حداقل برسانید . جهت درمان و انتخاب روش درمانی مناسب با توجه به شرایط خود می توانید با متخصصین درد در کلینیک درد در تهران مشورت نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین کلینیک درد در تهران مراجعه نمایید .
برخی از خدمات کلینیک درد پردیس:
2 دیدگاه
بهرام
ژانویه 7, 2019 در 12:56 ب.ظ
سلام خسته نباشید، ببخشید یه سوالی ازتون داشتم من حین فوتبال یدفعه کمرم گرفت و الان نمی تونم به خوبی کار کنم. خواستم بپرسم بیماری من با طب سوزنی رفع می شه ؟ شما چه نوع درمانی را مناسب می دونید چون اصلا نمی تونم استراحت کنم یا بگن دیسک کمرت هست باید جراحی کنی . می خوام بدون جراحی درمان بشم ممنون می شوم جوابم رو بدهید .
pardisclinic
ژانویه 7, 2019 در 1:46 ب.ظ
سلام ابتدا باید تشخیص داده شود بعد روش درمانی مشخص گردد .
نگران نباشید روش های زیاد غیر جراحی وجود دارد که می شود به شما کمک کرد برای معاینه به کلینیک تشریف بیارید . می توانید با شماره ۸۸۹۲۵۴۳۰ تماس حاصل فرمایید .