درمان دردهای عصبی
درمان دردهای عصبی : اصولا درد یک تجربه و احساس ناخوشایند در بافت ها و اعضای بدن می باشد. این درد فرد را به مراقبت از ناحیه آسیب دیده تا زمان بهبود وادار می کند. به طور کلی دردها ناشی از تحریک سیستم عصبی محیطی یا آسیب سیستم عصبی مرکزی می باشد. گاهی این دردها پس از گذشت زمان بهبود می بایند اما گاهی اوقات هم دردها با وجود حذف محرک ها ادامه پیدا می کنند. ذکر این نکته الزامی است که اساسا جسم و ذهن انسان با یکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارند و نمی توان این دو را از یکدیگر جدا کرد.
رابطه دردهای عصبی و استرس
هر گاه موضوعی باعث استرس و اضطراب در فرد شود اولین اتفاقاتی که در ممکن است واکنش هایی مانند افزایش ضربان قلب و افزایش فشار خون در بدن ایجاد شود، و بالعکس اگر فردی در بدن خود درد طولانی مدتی داشته باشد وی را به سمت کم حوصله شدن، کاهش آستانه تحمل و غمگین شدن می برد. این نشان می دهد ذهن و جسم از هم جدا نیستند.
علائم دردهای عصبی
در بسیاری از موارد مشاهده می شود فرد با یک سری علائم جسمانی از جمله سر درد، دردهای بدنی و علائم گوارشی به متخصصین متنوع مراجعه می کنند، آزمایشات و بررسی های متفاوت صورت می گیرد اما در نهایت به نتیجه خاصی نمی رسند و پزشک متخصص مربوطه وجود این علائم را دردهای عصبی تشخیص می دهد. پس از اینکه در مسائل جسمانی علل ارگانیک و جسمی رد شد فرد حتما باید برای پیگیری مسائل روانشناختی و استرس های درونی که منجر به بروز علائم جسمانی می شود، مراجعه کند.
درمان دردهای عصبی
این دردها ممکن است برای افراد مبتلا خطر جانی نداشته باشد اما ممکن است آنها کلافه و عصبی کند. این حملات درد در فواصل متفاوتی رخ می دهند و با افزایش سن فاصله بین آنها نیز کوتاه تر می شود. اولین قدم در کاهش این حملات تجویز داروهای ضد درد برای کاهش علائم درد می باشد. بسته به نوع درد و میزان شدت این علائم، نوع دارو متفاوت می باشد.
در صورت عدم کاهش علائم درد ممکن است پزشک از روش های مختلف دیگیری استفاده کند که یکی از آنها بلوک عصبی می باشد. در این هنگام پزشک مقداری از داروی بی حسی را به ناحیه دردناک تزریق می کند که به مدت کوتاه و محدودی می تواند درد را تسکین دهد.
روش های مختلف دیگری نیز در کاهش میزان درد وجود دارد که امروزه به نام ورزش درمانی و فیزیوتراپی شناخته شده است. با استفاده از این روش الکترودهایی در ناحیه مورد نظر گذاشته می شود. این الکترودها تکانه های در ناحیه مورد نظر وارد می کند که از طریق الکترودها به مسیر عصبی مجاور منتقل می شود.
پیشگیری از آسیب های عصبی
کاهش سطح قند خون: از آنجاییکه یکی از دلایلی مهم آسیب های عصبی دیابت می باشد کاهش میزان قند خون می تواند کمک شایانی در کاهش دردها و آسیب های عصبی کند.
افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات: اصلاح سبک زندگی و مصرف میوه ها و سبزیجات و مواد غذایی سالم در کاهش میزان قندخون در نتیجه کاهش احتمال آسیب های عصبی موثر است.
ورزش و فعالیت های بدنی منظم و روزانه: فعالیت های بدنی در کنار رژیم غذایی سالم می تواند به پیشگیری از آسیب های عصبی کمک کند.