درمان آسیب های ورزشی
درمان آسیب های ورزشی
آسیب های ورزشی بسته به شدت آسیب دیدگی، نوع رشته ورزشی و حرکت ورزشی تنوع زیادی دارد و انواع آسیب ها ممکن است به فرد ورزشکار، به مفاصل و سیستم حرکتی آن وارد شود . خوشبختانه شایع ترین آسیب ها در حد کشیدگی است که بسته به میزان کشیدگی، کشیدگی درجه یک ، دو و سه دارد . اغلب این آسیب دیدگی ها با درمان های غیر جراحی قابل معالجه است و اغلب ورزشکار به فعالیت ورزشی خود برمی گردد .
در صورتی که شدت آسیب دیدگی به حد شود که دچار دررفتگی مفاصل و شکستگی ها شود . احتمال بروز آسیب های جبران ناپذیر وجود دارد که ما امیدواریم با ملاحظات، آموزش های که داده می شود و قوانینی رعایت می شود این آسیب ها هر چه کمتر قابل کنترل باشد .
ورزشکاران که دچار حادثه می شوند برخی از آن افراد نیاز به درمان های جراحی ندارند . برای درمان این نوع آسیب دیدگی ها می توان از روش های طب فیزیکی استفاده کرد .
همچنین در مورد فیزیوتراپی، متخصص طب فیزیکی می تواند با آگاهی بیشتر و احاطه ی که در علم پزشکی دارد یک دستور مشخص به کارشناس فیزیوتراپی بدهد و فیزیوتراپ بتواند خیلی بهتر و علمی تر کار خود را انجام دهد، بدون اینکه صدمه ای به بیمار بخورد و یا اینکه صدمه آن تشدید شود به درمان بیماری بپردازد .
پیشگیری از آسیب های ورزشی
آسیب دیدگی در ورزش ممکن است برای همه پیش آید، چه افرادی که تازه فعالیت های ورزشی کرده اند و چه افراد حرفه ای که آمادگی بدنی بالایی دارند .
بهتر است قبل از شروع یک برنامه ورزشی برای اطمینان از سلامت بدن و شناخت نقاط آسیب پذیر آن و در صورتی که به بیماری خاصی مبتلا هستید با پزشک خود مشورت نمایید .
گاهی در هنگام پیاده روی که ساده ترین نوع ورزش است، ممکن است دچار آسیب شوید .
برخی از آسیب دیدگی های ورزشی
- کشیدگی عضلانی
- آسیب دیدگی زانو
- رگ به رگ شدن پا
- در رفتگی مچ دست و پا
برای پیشگیری از این مشکلات و آسیب دیدگی های ورزشی باید :
- بدن خود را قبل از ورزش با حرکات کششی گرم کنید.
- فعالیت های متنوع انجام دهید و بیش از حد بر روی یک قسمت از بدن تمرکز نکنیم .
- به مقدار کافی آب بنوشیم .
یادمان باشد با آگاهی از اصول جانبی ورزش سلامت را به جسم و روح خود هدیه دهیم .
اشتباهات رایج ورزشی
اشتباهات رایج ورزشی که به بدن فرد آسیب می رساند . ورزش علاوه بر فواید جسمانی گاهی می تواند مشکلات در برداشته باشد و باعث بروز آسیب های در بدن شود . در ادامه برخی اشتباهات رایج ورزشی را معرفی می کنیم تا با رعایت آن ها از ایجاد آسیب به بدن شما خودداری شوید .
هر روز ورزش کردن
این باور که بدن ما هر روز هفته به فعالیت بدنی شدید احتیاج دارد دور بریزید، از آنجا که ما در باشگاه به عضلات خود آسیب وارد می کنیم، برای ترمیم دوباره باید به بدن خود استراحت دهیم در غیر این صورت به بدن فرد دوباره آسیب وارد می شود .
وزن های سنگین بلند کردن
زمانی که فرد بیش از توان بدن خود وزنه می زند، در واقعه به ماهیچه های خود آسیب وارد می کنید که به مرور زمان منجر درد، در نواحی مختلف بدن فرد خواهد شد . تحقیقات نشان داده که ورزش با وزن های سبک تر نیز همان نتیجه را بر روی بدن فرد خواهد داشت بنابراین در حد توان بدن خود وزنه بزنید .
کم نوشیدن آب
روزهای که ورزش می کنید به مقدار آب بیشتری احتیاج دارید . دهیدراته شدن آب بدن، منجر به عدم تعادل الکترولیتی و تبش قلب می شود . بنابراین تا جایی که می توانید آب بنوشید و از فواید آن برای سلامتی بهره ببرید .
فقط دراز و نشست رفتن
شکم تخت نشانه تغذیه مناسب است و اگر تنها به دراز و نشست اکتفا کرده اید بیشتر از نتیجه مثبت به بدن خود آسیب وارد می کنید چون این حرکت موجب کمر درد شده و به کمر فرد آسیب وارد خواهد کرد .
استفاده نادرست از دستگاه های ورزشی
شاید به یک نگاه به دستگاه های ورزشی یا خواندن دستور عمل های آن ها تصور می کنید کار با آن دستگاه ها را یاد گرفته اید . اما عدم آگاهی کامل به بدن فرد می تواند به بدن شما آسیب وارد کند . چون نکته های ظریفی است که تنها مربیان می توانند به فرد آموزش دهند .
برای کسب اطلاعات بیشتر به کلینیک درد در تهران مراجعه نمایید .
برخی از خدمات کلینیک درد پردیس :
6 دیدگاه
محمدرضا
نوامبر 29, 2018 در 2:33 ب.ظ
سلام خسته نباشید ببخشید سوالی از خدمتون داشتم ممنون میشم جواب بدهید . من بدنسازی میرفتم و زیر وزنه پرس سینه ، سینه سمت راست من انگار پاره شد و صدای پاره شدن تاندون یا ماهیچه های سینه ام رو شنیدم بعد دکتر رفتم بهم گفتن باید دو ماه اتل ببندی و من یک ماه بستم بعد گفتن اگر خوب نشد باید جراحی کنم خواستم ازتون بپرسم همین طور الان باید جراحی انجام بدم یا اینکه خوب میشه .
pardisclinic
دسامبر 4, 2018 در 11:17 ق.ظ
سلام لطفا با یک ارتوپدی مشورت کنید
عادل
جولای 24, 2019 در 7:20 ق.ظ
سلام آقای دکتر وقت بخیر بنده گرفتار دیسک کمر و سیاتیک پا شده ام.MRI هم گرفتم. لطفا ایمیل تان رو ارسال می کنید تا بتونم با جنابعالی مشورت کنم ببینم وضعیت کمر چقدر حاده
pardisclinic
آگوست 4, 2019 در 10:31 ق.ظ
سلام لطفا ام آر آی خود را برای ۰۹۱۲۲۰۵۷۲۴۶ دانش آپ کنید
عادل
جولای 24, 2019 در 8:40 ق.ظ
ببخشید یه سوال داشتم. در روش لیزر درمانی مقداری از دیسک بصورت بخار و کف حین عمل خارج می شود . حال این مقدار خارج شده ماده از بعدها بعنوان حجم کاهش یافته دیسک عوارض ندارد و فاصله بین مهره ای کاهش نمی یابد؟ آنجایی به شکل اشک مانند دیسک نفوذ کرده و به عصب فشار وارد نموده و پس از عمل لیزر به نوعی عقب رفته و فشار را از روی عصب برداشته است ،آیا در آینده محل نفوذ مجدد دیسک باقی می ماند؟
pardisclinic
آگوست 4, 2019 در 10:32 ق.ظ
سلام حجم خارج شده معمولا به حدی نیست که سبب عوارض کاهش حجم دیسک گردد اگرچه در بعضی موارد اتفاق میافتد. در مورد محل نفوذ دیسک
امکان عود مجدد دیسک حتی در جراحی باز دیسک هم وجود دارد