-عصبی.jpg

بلوک های عصبی (nerve bloks)

بلوک عصبی از تکنیک های بسیار ضروری جهت مدیریت درد و بی حسی در اورژانس می باشد . در واقع هرعصب محیطی، در طول مسیر خروج از نخاع تا رسیدن به عضو هدف می تواند بلوک شود . اگر مسیر آناتومیک عصب را خوب بدانیم، در محل هایی که عصب سطحی است، براحتی می توانیم بلوک عصب را انجام دهیم .

بلوک عصبی
بلوک عصبی

بلوک انگشتان دست و پا (Digital nerve block) از شایع ترین بلوک هایی است که در اورژانس انجام می شود .

به علت عدم آشنایی پزشکان در اورژانس به تکنیک های ساده بلوک های عصبی و نداشتن تجریه و مهارت کافی، از این تکنیک ها کمتر استفاده می شود . خوشبختانه تکنیک ها بسیار ساده بوده پزشکان با دانستن مسیر آناتومیک عصب و مقدار داروی لازم و استفاده از نقاط راهنما (landmarks) جهت تزریق درست در مکانی که عصب عبور می کند، براحتی می توانند بلوک عصب را انجام دهند . لذا برای انجام این روش توصیه می کنیم به کلینیک های درد مراجعه نمایید .

فناوری های جدید هم در بلوک عصب کمک زیادی به ما می کند . بلوک عصب با راهنمایی سونوگرافی و با استفاده از پروب سطحی، براحتی مسیر عصب را به ما نشان می دهد و پزشک می تواند با اطمینان کامل بلاک را انجام دهد .

آماده کردن بیمار برای بلوک عصبی

شرح حال مختصر شامل حساسیت دارویی، داروهایی که مصرف می کند و بیماری های سیستمیک باید گرفته شود؛ بیماری های عروق محیطی، قلبی و کبدی احتمال عوارض را افزایش می دهند .

مقدمات انجام بلوک عصبی

به بیمار باید توضیحات لازم در مورد نحوه انجام بلوک عصبی و عوارض احتمالی و بی حسی که ایجاد می شود، داده شود . رضایت کلامی بیمار کافی است و لزومی به اخذ رضایت نامه کتبی وجود ندارد .

وسایل و تجهیزات لازم بلوک عصبی

برای بلاک ساده عصبی، وسایل زیر لازم است:

  • سرنگ ml 10
  • سر سوزن (guage) G 18  برای کشیدن داروی بی حشی از ویال آن
  • سر سوزن شماره G 27 – 25 برای بلاک عصبی
  • داروها و تجهیزات لازم برای انجام حمایت پایه و پیشرفته حیاتی
  • ساعت برای مشخص شدن مدت زمان بلوک عصب

انتخاب داروی بی حسی مناسب

عواملی که بر روی انتخاب داروی مناسب بلاک عصبی دخالت دارند، همان هایی هستند که در بی حسی موضعی نام برده شد؛ دارویی بکار می رود که طول اثر بیشتری داشته باشد .

قرار گیری مناسب بیمار هنگام انجام بلوک عصبی

مناسب ترین وضعیت برای بلوک عصبی، حالت خوابیده به پشت می باشد . در این حالت بیمار احساس آرامش بیشتری دارد و از بروز سنکوپ وازوواگال پیشگیری می کند . این عارضه در اثر درد هنگام تزریق و یا ترش ناشی از دیدن سرنگ ایجاد می شود . بهترین حالت این که شرایطی را فراهم کنیم تا بیمار نظاره گر اقداماتی مانند کشیدن داروی بی حسی و زمان تزریق دارو نباشد و توجه وی به چیز دیگری جلب شود .

آماده کردن محل بلوک عصبی

برای این که ریسک عفونت محل بلاک عصبی را به حداقل برسانیم، باید در شرایط آسپتیک (ضد عفونی کردن محل تزریق)، بلاک عصبی را انجام دهیم . با استفاده از بتادین و الکل و رعایت اصول ضد عفونی هنگام انجام بلاک عصبی، می توان ریسک عفونت را پایین آورد . محلول آنتی سپتیک باید خشک شود تا اثر آنتی باکتریال آن به حداکثر برسد . استفاده از دستکش استریل و شان استریل ضروری نیست، ولی برای بلوک های ناحیه کشاله ران، مفاصل بزرگ و مکان هایی که احتمال عفونت زیاد است، توصیه شده است .

نتیجه گیری

اگر برای درمان هر نوع درد در اعضای بدن خود که دارید روش بلوک عصبی را انتخاب کرده اید یا مایل هستید از روش های دیگر بدون جراحی استفاده کنید می توانید با کلینیک چند تخصصی درد پردیس تماس بگیرید تا همکاران ما شما را در انتخاب روش مناسب، جلسات درمان و هزینه های روش درمانی بلوک عصبی راهنمایی نمایند.

برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین کلینیک درد در تهران مراجعه نمایید .

مطالب مرتبط با این مقاله:

بلاک عصبی و اثرات آن

حالاتی که با بلاک عصب درمان می شوند


4 دیدگاه

  • پري سيما صادقي

    سپتامبر 15, 2019 در 3:07 ب.ظ

    با سلام انگشتان پاي راست و روي پاي راست و حلقه مچ پاي راست من در تمام طول روز و شب گز گز بي امان مي كنند نميدانم با اين شرايط چه جبكنم لطفاً پاسخ دهيد ممنونم

    پاسخ

    • pardisclinic

      سپتامبر 17, 2019 در 11:42 ق.ظ

      سلام
      ابتدا نوار و عصب باید بگیرید
      در کلینیک امکان این مساله وجود دارد
      بعد باید در مورد نوع درمان تصمیم گرفت

      پاسخ

  • علی

    ژانویه 15, 2020 در 7:18 ب.ظ

    سلام من حدود یک ساله تصادف کردم و ران پای راستم از بالاترین نقطه شکسته و پلاتین دارم از روز تصادفم پام از مچ تا نوک انگشتا پام گز گز و تیر میکشه و انگاری که پام خوابه بعد نوار عصبم گرفتم گفتن هشتاد درصد عصب سیاتیکم تخریب شده خواهشن یه راهی بهم بگین دردپا منو کشته

    پاسخ

    • admin

      ژانویه 16, 2020 در 11:51 ق.ظ

      سلام
      الکترود نخاعی میتواند به شما کمک کند

      پاسخ

پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود.


تماس با کلینیک پردیس

تلفن تماس: 09199495132 – 88846132 – 88309717 -021

آدرس: تهران، خیابان مطهری، خیابان جم (فجر) ، روبروی بیمارستان جم

ساعات کاری: شنبه تا چهارشنبه 09:00-19:00

پنچشنبه 09:00 – 13:00

جمعه: تعطیل

آخرین مطالب

logo-pardis-90

درمانگاه چند تخصصی درد پردیس کلینیک چند تخصصی درد پردیس، مجموعه ای است که جهت درمان دردهای مختلف بدن با دیدگاه تلفیقی برپا شده است در این کلینیک درمان درد با ترکیب روش های طب غربی مدرن و طب مکمل در کلینیک مجهز به دستگاه های پزشکی و درمانی روز جهان با متخصصین پزشکی انجام می گیرد.

کلیه حقوق این قالب برای کلینیک درمان درد پردیس محفوظ می باشد

Call Now Button